Ridning for alle

Jeg tager udgangspunkt i det positive hestesyn, for at lave en hestevenlig-skole på hestenes præmisser. Dette betyder bla. at man aldrig slår en hest, aldrig råber af sin hest og altid tager fejlene på sine (menneskets) skuldre.
Jeg vil gerne skabe et fristed fra hverdagslivets stress og jag, hvor man kan være tilstede i nuet, få motion og naturoplevelser og mulighed for at få fornyet sin energi igennem samværet med hestene. Jeg skaber plads til at folk kan få et forhold til hestene som var det deres egne.
Det er mennesket der må lære, for at gøre sig fortjent til at blive en positiv leder samt partner, til en hest.
Jeg har mange forskellige slags ridehold, så alle skulle kunne finde en form, der passer. Hvis ikke, må vi prøve at finde en ny.
For at hest og rytter kan lære hinanden lidt at kende, hjælper alle til med striglning og op/af-sadling så vidt muligt.
Jeg anbefaler derfor, at du kommer 15-20 min. før din ride-time.
Mine ridetimer er bygget således op : 10 min med arbejde fra jordeneller skridt-øvelser, 35-40 min med øvelser på hesteryg, 10 min afskridtning (specielt om vinteren) og 5 min. til slut gående ved siden af hesten.
Den islandske hest er hypermobil og for at fremme hestens fysik, må vi lave kortere trænings-pas med rytter på. Desuden har jeg en agility bane under opsejling for at træne hestenes mentale stabilitet.
Ridehjælm kan lånes, støvler med stål-snude anbefales.Vi har nogle enkelte par fra str. 35 til 37 + 43 til udlån.
 OBS....Max vægt for islændere lige omkring 80 kg.........
HUSK endelig at tage rigeligt med tøj på, det er lettere at tage noget af undervejs end at finde noget. Vi rider ofte udenfor.
 
Jeg har afsluttet min uddannelse som B-instruktør i august 2010. Vi gik igennem nåleøjet med ridning som sidste hurdle. Desuden er jeg uddannet fysioterapeut, ride-fysioterapeut og zoneterapeut.
VIGTIGT ....mine heste må IKKE fodres med hånden!
Lotte Nørby-Odgaard | CVR: 18422409 | Skovvangen 6, 8722 Hedensted - Danmark | Tlf.: 40792605 | lotte@noerby-odgaard.dk