(Ridefysioterapi) / Hvordan foregår ridefysioterapi ?

Hvordan foregår ridefysioterapi ?

Du får en henvisning fra din læge, hvis han mener du vil have godt af denne behandlingsform. Måske kan din hjælper, plejer, sygeplejeske, fysioterapeut, ergoterapeut hjælpe dig med at snakke med din læge.
Denne henvisning kan blive sendt med computerens post eller skrives ud på papir. Under alle omstændigheder skal den være ved mig og du skal være igang med behandlingen inden der er gået to måneder. Ellers skal du få en ny.
Henvisningen gælder et år. Hvis både du, din læge og jeg mener, at ridefysioterapi gavner dit helbred, kan du fortsætte.
1.gang du kommer til ridefysioterapi, skal jeg lave en undersøgelse af dig. Dette gør vi i min rytterstue eller på et tilstødende værelse. Vi snakker også om, hvad dit mål med behandlingen er. Sammen laver vi en plan.
Du når også at hilse på den hest du skal starte på gangen efter.
Jeg finder ud af den bedste måde at sadle din hest op på, hvor meget person støtte du skal bruge for at du er tryg og sammen finder vi ud af, hvordan og, hvor hurtigt du når dine mål.
En typisk behandling ser således ud:
Ankomst, hvor du vil blive modtaget udenfor eller i rytterstuen af et smil. Du bliver fulgt til ridehuset af mig eller en anden af personalet.
Du kommer op på hesten, med eller uden lift, måske vha en forhøjning, eller med støtte fra din hjælper. Eller du kan selv sidde op.
Mens de andre patienter kommer ombord, starter du typisk med at finde rytmen og fornemme, hvordan hesten er denne dag. Heste er ligesom mennesker, de svinger lidt i energi. Alle hestene er det bedste vi kan få, 99% bombesikre.
Vi rider en tur ud i naturen, sol, regn eller sne til trods. Så forbered dig godt, vores motto er "Der findes intet dårligt vejr, KUN dårligt tøj!". Enkelte gange kan vi dog blive tvunget til at blive i ridehuset.
Hjemme igen laver vi øvelser alt efter den enkeltes behov.
Så begynder afsidningen, ofte som man kom på, bare modsat.
Der er vand, cacao, kaffe og the i vores hyggelige rytterstuen. Jeg forventer du tager en pose cacao, kaffe eller the med en gang om måneden. Eller du kan lægge en 5´er hver gang, hvis du synes det er lettere.
 
Lotte Nørby-Odgaard | CVR: 18422409 | Skovvangen 6, 8722 Hedensted - Danmark | Tlf.: 40792605 | lotte@noerby-odgaard.dk